Płatki dębowe które sprzedajemy są najwyższej jakości, używane przez wiele renomowanych winnic, browarów i gorzelni na całym Świecie.
Sprowadzane są bezpośrednio od jednego z największych producentów płatków dębowych w Europie, francuską firmę Arobois
Produkowane są z najlepszych odmian Francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie (Quercus sessiflora i Quercus robur), prosto z Francuskich lasów. Natomiast płatki amerykańskie wytwarzane są z amerykańskich białych dębów Quercus alba.
Przed procesem produkcji, drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy.
Płatki Arobois posiadają wszelkie unijne certyfikaty zezwalające na wykorzystywanie tychże płatków w procesie produkcji wina i innych Alkoholi.
Płatki posiadają unijny certyfikat zezwalający na kontakt płatków z żywnością.
Firma Arobois posiada certyfikaty HACCP i ISO9001.
Wyjątkowy, ekologiczny proces produkcji sprawił, że płatki posiadają Certyfikat Koszerności wydawany przez Radę Żydowską w Amsterdamie.